понеділок, 8 квітня 2019 р.

В с. Довге, в замку графів Телекі пройшов середньовічний фестиваль-реконструкція "Dowhe Casrum fest"


Гості, туристи та організатори фестивалю, завдяки клубу історичної реконструкції "Орден св. Миколая" мали змогу повернутися в кінець XV ст. Відтворивши події тих часів, гості дізналися  про історію фортеці в Середньовіччі  (кінець  ХV ст.), коли Національні збори Угорщини наказали зруйнувати Довжанську фортецю у зв'язку зі звинуваченням її власника Амбруша Довгаї у важкому злочині.
В рамках реконструкції були задіяні середньовічні локації, відбулися майстер-класи середньовічних танців, турнір “Довжанська звитяга”, штурм та святкування перемоги. Тут було розміщено туристично-інформаційну продукцію, присутні могли ознайомитись з інформацією про цікавинки району де було представлено туристично-інформаційну продукцію про Іршавський район, могли ознайомитись з інформацією про туристичні принади краю. Також виставляли свої роботи мисткині народного об’єднання художників і майстрів народної творчості «Колорит Боржави». Умільці надавали майстер-класи, презентували свої вироби, зокрема було презентовано писанкарство, розпис по дереву, спілопластика, вишивка, ткацтво, холодний фарфор, ляльки-мотанки,  лозоплетіння.
Варто зазначити, що вперше на Закарпатті відбулася прем’єра середньовічного фаєр-шоу.
Окрім того голова села спільно з райдержадміністрацією працюють над тим, щоб змінити статус палацу з лікувального закладу на пам'ятку архітектури.














1 коментар: